| Autor |
Wiadomość |
|
wiktor
Forumowicz

Wiek: 50 Dołączył: Pon Gru 12, 2005 17:30 Posty: 185 Skąd: Gdansk - Oliwa
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 14:38 Temat postu: |
|
|
Sklep spożywczo - monopolowy "JAŚ" (ten koło papierniczego) też od dłuższego czasu jest zamknięty. Była wywieszka "nieczynne z powodu choroby', a teraz stoi pusty. Ktoś coś wie?
Od czerwca jest nowy najemca na lokal po serwisie RTV (ul. Stary Rynek Oliwski 9), ale nie mam pojęcia co tam będzie. Lokal jest dość mały (chyba 44 metry), a remont trwa dość długo. _________________ Wiktor z Oliwy i Wina |
|
|
|
 |
|
oskaras
Forum Ekspert

Wiek: 22 Dołączył: Nie Gru 17, 2006 23:28 Posty: 446 Skąd: OLIWA na zawsze
|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 16:38 Temat postu: |
|
|
co do Jasia (głównego najemcy sklepu "Jaś") to wiem, że długi czas chorował i nie był w stanie prowadzić sklepu. żona też podobno zachorowała...
kilka dni temu widziałem jak wynosili meble z tego sklepu więc to już koniec  _________________ Pośrednictwo Ubezpieczeniowe Oskar Kruszyński
tel. 792 622 288
e-mail: Kruszynski.Oskar@aviva.com.pl
Zacząłeś pierwszą pracę? Nie stań się ofiarą losowania!
Sam wybierz OFE, w którym formalności do pikuś... |
|
|
|
 |
|
Banita
Stały bywalec
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 11:10 Temat postu: |
|
|
| Tak, to już koniec kolejnego sklepu w Oliwie. Myślałem, że sklep zostanie otwarty po tej niby chorobie, ale ta choroba pewnie nazywa się "opłaty za dzierżawę wg taryfy Adamowicza". Powiedziano mi, że sklep został ostatecznie zlikwidowany. Ile jeszcze sklepów zostanie zamknietych w Oliwie? I jak dlugo ta sytuacja ma trwać? Czy nie można zrobić Adamowiczowi jakiejś pikiety pod urzędem, albo obrzucic jego uśmiechnietą główkę jajkami? Przecież Oliwa zamiera i nikt z tym nic nie robi. |
|
|
|
 |
|
villaoliva
VIP

Wiek: 96 Dołączył: Nie Lut 04, 2007 8:59 Posty: 3100 Skąd: Oliva
|
|
|
|
 |
|
jezus4x4
Zaglądajacy
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:24 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Ile jeszcze sklepów zostanie zamknietych w Oliwie? I jak dlugo ta sytuacja ma trwać? |
Jak to do kiedy.....
Do następnych wyborów....
I trzeba pamietac by takiego głąba więcej nie wybrać....
A co do pikiety , czy też jaj na głowie Adamowicza...jestem za...trzema łapkami.... ....i na jajka też sie dołozę.....  |
|
|
|
 |
|
jezus4x4
Zaglądajacy
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:33 Temat postu: |
|
|
| PS...a w tej strefie...specjalnej otwozyc trzeba burdel , sklep z beretami i nastepny z dewocjonaliami..... |
|
|
|
 |
|
marekoliwa
Forumowicz
Dołączył: Nie Lip 16, 2006 22:24 Posty: 175 Skąd: Gdańsk-Oliwa
|
Wysłany: Wto Lut 09, 2010 20:43 Temat postu: |
|
|
Pikieta
Kiedy  |
|
|
|
 |
|
Radek Z
VIP
Wiek: 51 Dołączył: Wto Kwi 10, 2007 3:17 Posty: 1672 Skąd: Kiedys stara Oliwa
|
Wysłany: Śro Lut 10, 2010 16:57 Temat postu: |
|
|
Brak mi slow dowiadujac sie o kolejnych zamknieciach lokali handlowych istniejacych w Oliwie juz od zawsze. Cos bardzo zlego dzieje sie w naszej dzielnicy. Kto ma interes rozwalic Oliwe do konca, o ile juz tego nie zrobil??? Szkoda, ze jeszcze nikt nie ma kontroli nad stalinoskimi zamiarami " naszych skorumpowanych " wladz. Zeby szlag je trafil...  _________________ Nie martw sie, jutro bedzie lepiej... |
|
|
|
 |
|
Racibo
Bywalec
Dołączył: Wto Kwi 15, 2008 0:55 Posty: 32 Skąd: Prapolańskiej Oliwy
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 0:01 Temat postu: Podsumowanie wątku na mapie |
|
|
Smutne mapowe podsumowanie tego wątku:
Kłódki na mapie to zamknięte i stojące pusto obiekty opisywane na forum. Nie myślałem że tyle jest tego. Można by już robić wycieczki "Szlakiem zamykanych sklepów Oliwy" - niestety. Wrrrrr
Mapkę, jeśli tylko ktoś chce, można współtworzyć i edytować. Pamięć jest ulotna - mogą być błędy. |
|
|
|
 |
|
Leszczyna
Forum Ekspert
|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 15:04 Temat postu: |
|
|
Nie bardzo kojarzę te wszystkie kłódki, bo one się tak nakładają na siebie, ale do kłódek też by można w sumie dodać 2 sklepy piekarni Kromerów (Opata Rybińskiego i Wita Stwosza) - co z tego, że z jednej powstał kantor Nie wiem, czy ta jedna kłódka to dawny Zuch? No i jeszcze kłódka w miejscu, gdzie tramwaj skręca z Wita Stwosza na pętlę, czyli dawny sklep drogeryjny. |
|
|
|
 |
|
villaoliva
VIP

|
|
|
|
 |
|
villaoliva
VIP

|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 15:13 Temat postu: |
|
|
| Leszczyna napisał: | | Nie wiem, czy ta jedna kłódka to dawny Zuch? |
Kliknij linka podanego przez Racibo. Mapkę można zbliżać oraz edytować. _________________
www.staraoliwa.pl
www.wolneforumgdansk.pl |
|
|
|
 |
|
villaoliva
VIP

|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 16:48 Temat postu: |
|
|
Oliwa - strefa martwego prestiżu
| Cytat: | Co na zarzuty mieszkańców odpowiadają miejscy urzędnicy? - Zgodnie z planem miejscowym Oliwa objęta zostanie programem rewitalizacji - tłumaczy Dmitris Skuras, dyrektor wydziału gospodarki komunalnej gdańskiego magistratu. - Faktycznie chcemy tam stworzyć deptak. Ale to melodia przyszłości. Czynsze są wyższe. Tylko że dla nas to nie była podwyżka, tylko waloryzacja stawek regulowanych na stawki rynkowe. Może po prostu nie były one do udźwignięcia dla drobnych sprzedawców. Dlatego przyjrzymy się tematowi - może warto przygotować specjalny program najmu, żeby uatrakcyjnić dzielnicę. A nawet wyznaczyć do tego osobnego pracownika. A jeśli chodzi o remonty, to miasta na nie nie stać. Tym bardziej że lokal zwykle adaptowany jest na potrzeby najemcy. Toteż lepiej zostawić to jemu.
- Czy jest szansa, że Stara Oliwa stanie się dumną dzielnicą prestiżu?
Dmitris Skuras: - Nie mam co do tego wątpliwości. Bo to jedno z miejsc w Gdańsku, które ma swoją duszę.
|
|
|
 |
|
Leszczyna
Forum Ekspert
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 17:01 Temat postu: |
|
|
| Cytat: | | Tylko że dla nas to nie była podwyżka, tylko waloryzacja stawek |
„... nową przypowieść Polak sobie kupi, że i przed szkodą i po szkodzie głupi”.
[Żeby nie było na mnie - to nie ja, to Kochanowski]
Uchroń nas, Boże, w Oliwie od takich przyjaciół, bo od nieprzyjaciół obronimy się sami... |
|
|
|
 |
|
Eupatoria
Nowy na forum
Wiek: 37 Dołączył: Śro Lut 17, 2010 23:28 Posty: 2 Skąd: Oliwa
|
Wysłany: Śro Lut 17, 2010 23:51 Temat postu: Nie bać się zmian. |
|
|
| Zastanawiam się...oczywiście zakrzyczycie i przegadacie, ale co mi tam..osobiście cieszę się, że te stare, obskurne lokale są zamykane i jest nadzieja, że w Oliwie będzie choć trochę ładniej...nic nie stoi i nie może stać w miejscu, ani nikt..życie to płynące wody, zmiany, rozwój, bo inaczej stagnacja, bezruch, sadzawka. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
|
|